Är ditt hem i riskzonen?

Har du ett hus med uteluftventilerad krypgrund? Om du svarar ja på den frågan så är ditt hus i riskzonen. I vårt nordiska klimat är det nämligen svårt att bygga ett hus med en sådan krypgrund på ett helt säkert sätt. Det är inte säkert att du kommer att få mögelproblem i ditt hus, men det är säkert att ditt hus riskerar att få mögelangrepp.

Har du luktproblem i huset är risken stor att det härstammar från krypgrunden. Eftersom det är lätt att vänja sig vid lukter kan det vara svårt att känna mögellukt i sitt eget hus. Be därför någon bekant om ett utlåtande. Kan dem känna någon mögellukt? Det kan vara litet känsligt att tala om för någon att det luktar mögel hemma hos dem och en del människor talar därför inte om det, även om det känns tydligt, så se till att vara säker på att du får ett ärligt svar.

Huset kan dock vara angripet även om det inte finns någon mögellukt. För att vara säker på att inte bli överraskad av problem eller drabbas av skadeståndskrav vid försäljning kan det vara bra att låta göra en undersökning av grunden. Kontakta en fackman för genomgång.